Δευτέρα, 6 Φεβρουαρίου 2017

5 Τροφές που δεν πρεπει να φας το βραδυ αν θες να εχεις καλο υπνο

Δειτε ποιες ειναιΈνας καλός βραδινός ύπνος είναι σημαντικός όχι μόνο για την υγεία μας, αλλά και για να έχετε καλή διάθεση την επόμενη μέρα. Είτε αν κοιμάστε σαν πουλάκια είτε στριφογυρνάτε έχοντας αϋπνίες, εξαρτάται από το τι έχετε φάει για βραδινό.

Δεν επιτρέπεται

1. Τζιζμπέργκερ με μπέικον

Το πρόχειρο φαγητό είναι εχθρός όχι μόνο της υγείας μας, αλλά και του ύπνου μας. Το μπέικον περιέχει αρκετό λίπος που ενεργοποιεί την παραγωγή στομαχικών οξέων και προκαλεί καούρα.

2. Κρασί

Το αλκοόλ είναι διουρητικός παράγοντας, που σημαίνει ότι θα χρειαστεί να σηκωθείτε κατά τη διάρκεια της νύχτας, αν πιείτε πριν τον ύπνο. Η κατανάλωση αλκοόλ προκαλεί και δυνατό ροχαλητό.

3. Μαύρη σοκολάτα

Η σοκολάτα και ιδιαίτερα η μαύρη σοκολάτα περιέχει καφεΐνη και θεοβρωμίνη. Αυτά διεγείρουν το νευρικό σύστημα, αυξάνουν τον καρδιακό παλμό και αυξάνουν την πιθανότητα για αϋπνίες.

4. Κοτόπουλο

Η μεγάλη περιεκτικότητα σε πρωτεΐνη στο κοτόπουλο επιβραδύνει τη πέψη κατά 50%. Έτσι αντί να ξεκουραστείτε ενώ κοιμάστε, το σώμα σας θα εργάζεται για να χωνέψει.

5. Καυτερά μπαχαρικά

Τα καυτερά μπαχαρικά δεν πρέπει ποτέ να προστίθενται σε φαγητό πριν τον ύπνο. Προκαλούν καούρα και ο ύπνος σας δε θα είναι ήρεμος.
kamikaze.ge

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου