Τετάρτη, 25 Ιανουαρίου 2017

Η νοστιμοτερη υγρη σοκολατοπιτα!

Φτιαξτε την!








Τι χρειαζόμαστε:
1 1/2 κούπα αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 1/2 κούπα ζάχαρη
1 1/2 κούπα νερό
1/2 κούπα σπορέλαιο
4 κουτ. σούπας γεμάτες κακάο
3 κουτ. σούπας ξύδι
1 1/2 κουτ. γλυκού σόδα
1/2 κούπα φουντούκια τριμμένα (προαιρετικά)
100 γρ. κουβερτούρα τριμμένη της επιλογής σας
1 βανίλια
1 κουτ. γλυκού αλάτι

Γλάσο
125 γρ κουβερτούρα της επιλογής σας
125 ml κρέμα γάλακτος

Σιρόπι
1/2 κούπα ζάχαρη
1/2 κούπα γάλα
1 κουτ. σούπας κακάο





Πώς το κάνουμε:
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε όλα τα στερεά υλικά και σε ένα άλλο όλα τα υγρά υλικά. Τα ενσωματώνουμε όλα μαζί με ένα αβγογδάρτη και ρίχνουμε το μίγμα σε ένα ταψί 26 εκ λαδωμένο ή στρωμένο με λαδόκολλα.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς, αντιστάσεις, στη μεσαία σκάλα για περίπου 30 λεπτά έως το μαχαίρι να βγαίνει σχεδόν στεγνό από μέσα.Κάνουμε τρύπες με το μαχαίρι και περιχύνουμε με το σιρόπι (και τα δύο ζεστά).Τέλος, καλύπτουμε με το γλάσο.πηγή: http://www.sintagespareas.gr 
Λίγα μυστικά ακόμα
Μπορείτε να την κάνετε και νηστίσιμη αντικαθιστώντας το γάλα με γάλα αμυγδάλου.
Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε είτε κουβερτούρα κλασική είτε γάλακτος. Επίσης μπορείτε να βάλετε σταγόνες λευκής σοκολάτας στο μείγμα ή ό,τι άλλο σκεφτείτε...





sintagespareas.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου