Παρασκευή, 3 Μαρτίου 2017

ΕΟΠΥΥ: Από 1η Απριλίου ο νέος τρόπος παροχής και αποζημίωσης υγειονομικού υλικού

ΕΟΠΥΥ: Από 1η Απριλίου ο νέος τρόπος παροχής και αποζημίωσης υγειονομικού υλικού  Δείτε τι ισχύει

Οι δικαιούχοι θα προμηθεύονται, αποκλειστικά από συμβεβλημένους παρόχους του ΕΟΠΥΥ, τα εξής υλικά: επιθέματα, υλικά για μεσογειακή αναιμία, οστομικά υλικά, υλικά σακχαρώδους διαβήτη, υλικά τραχειοστομίας, συσκευές σίτισης, καθετήρες – ουροσυλλέκτες, συσκευές έγχυσης φαρμάκων, λοιπά αναλώσιμα και υλικά, ακουστικά βαρηκοΐας, ορθοπεδικά είδη, αναπνευστικές συσκευές και συσκευές οξυγονοθεραπείας, σκευάσματα ειδικής διατροφής.
Δίνοντας τη γνωμάτευση θα παραλαμβάνουν ή θα αποστέλλονται τα αντίστοιχα υλικά που περιγράφονται σε αυτή. Επισημαίνεται ότι ο ΕΟΠΥΥ δεν θα αποζημιώσει παροχή των ανωτέρω υλικών απευθείας σε δικαιούχο ή σε μη συμβεβλημένο πάροχο από 01/04/2017 και μετά.
Ο συμβεβλημένος πάροχος εκτελεί τις γνωματεύσεις που έχουν εκδοθεί προς τους δικαιούχους και σύμφωνα με τα όσα αναφέρουν για την κατηγορία προϊόντων/υλικών χωρίς να δύναται να αλλάξει την κατηγορία των προϊόντων/υλικών ή να εξαργυρώσει αυτές.
Για τα υπόλοιπα υλικά και υπηρεσίες οι οποίες δεν αναφέρονται παραπάνω, θα συνεχίσει η διαδικασία αποζημίωσης όπως ίσχυε μέχρι τις 31/12/2016.
Ειδικότερα δε για τα οπτικά, η διαδικασία παρατείνεται έως τις 31/03/2017, καθώς και για την ειδική αγωγή για την οποία είναι σε εξέλιξη το έργο της Επιστημονικής Επιτροπής που έχει συστήσει το υπουργείο Υγείας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου