Δευτέρα 23 Ιανουαρίου 2017

Νέο πρόγραμμα του ΕΣΠΑ για τουριστικές επιχειρήσεις

Πως μπορειτε να συμμετεχετε









Ανάσα» στις μικρομεσαίες τουριστικές επιχειρήσεις φιλοδοξεί να δώσει το υπουργείο Τουρισμού, με την ενεργοποίηση κονδυλίων πάνω από 210 εκατ. ευρώ από το ΕΣΠΑ για τη στήριξή τους και άλλων 135 εκατ. ευρώ που δρομολογούνται για υποδομές.

H ενεργοποίηση πόρων μέσω του ΕΣΠΑ 2014-2020 άνω των 300 εκατ. ευρώ συνολικά σε συγχρηματοδοτούμενες δράσεις, αφορούν τον τουρισμό και περιλαμβάνουν την ενίσχυση της τουριστικής επιχειρηματικότητας και έργα τουριστικών υποδομών στους ΟΤΑ και σε δημόσιους φορείς. 

Η δράση αφορά στην ενίσχυση της υλοποίησης επενδυτικού σχεδίου για τη δημιουργία νέας τουριστικής επιχείρησης και στη συνέχεια της υποστήριξης της λειτουργίας της για διάστημα έως 6 μηνών από την έναρξη της. Επιλέξιμα θα είναι επίσης τα επενδυτικά σχέδια που αφορούν στην ολοκλήρωση καταλυμάτων, των οποίων η κατασκευή έχει αρχίσει και βρίσκεται σε προχωρημένο στάδιο, χωρίς όμως να έχουν ολοκληρωθεί και να λειτουργούν, λόγω δυσκολιών οφειλόμενων στην οικονομική κρίση. 

Έμφαση θα δοθεί στη δημιουργία μονάδων που προσφέρουν προϊόντα και υπηρεσίες υψηλής ποιότητας και συμβάλουν ταυτόχρονα στη διαφοροποίηση του προσφερόμενου τουριστικού προϊόντος της χώρας. Δικαιούχοι : Νέες πολύ μικρές, μικρές και μεσαίες τουριστικές επιχειρήσεις σε προσδιορισμένους τουριστικούς ΚΑΔ. 

Ενδεικτικά αναφέρονται :     ξενοδοχεία     καταλύματα     ενοικιαζόμενα δωμάτια     camping     θαλάσσιες και ακτοπλοϊκές μεταφορές επιβατών     υπηρεσίες ενοικίασης εξοπλισμού θαλάσσιων σπορ     υπηρεσίες ενοικίασης αυτοκινήτων -υπηρεσίες ενοικίασης ποδηλάτων     ταξιδιωτικά πρακτορεία     οργάνωση συνεδρίων και εμπορικών εκθέσεων κτλ

 Στο πρόγραμμα θα είναι επιλέξιμες και οι επιχειρήσεις καταλυμάτων που έχουν αρχίσει την υλοποίηση επενδυτικών σχεδίων χωρίς να έχει αυτή ολοκληρωθεί και να λειτουργεί η νέα επιχείρηση, λόγω δυσκολιών οφειλόμενων στην οικονομική κρίση. 

Επιλέξιμος Προϋπολογισμός επενδυτικών σχεδίων : 80.000 € ‐ 400.000 € Ποσοστό Επιδότησης : 40% που σε περίπτωση που στο επενδυτικό σχέδιο περιλαμβάνεται η δαπάνη μισθολογικού κόστους, θα ανεβαίνει σε 50%. Αναμενόμενες επιλέξιμες προς επιδότηση δαπάνες: 
κτιριακά     
μηχανήματα και εξοπλισμός     
ξενοδοχειακός εξοπλισμός     
συστήματα ποιότητας     
Η/Υ και λοιπά περιφερειακά     
λογισμικό και μηχανογραφικά συστήματα     
δαπάνες εξοικονόμησης ενέργειας     
δαπάνες προβολής – προώθησης – διαφήμισης – συμμετοχής σε εκθέσεις     
δαπάνες προσωπικού


www.dikaiologitika.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου