Τρίτη, 25 Οκτωβρίου 2016

Τι πρέπει να κάνουν όσοι περιμένουν επιστροφή φόρου

Τι πρέπει να κάνετε
Στο TAXISnet θα πρέπει να μπουν με τους κωδικούς τους όσοι περιμένουν επιστροφή φόρου προκειμένουν να δουν εαν έχει γίνει συμψηφισμός με τυχόν οφειλές που έχουν Ολοκληρώθηκε το Σάββατο, 22 Οκτωβρίου, σε όλες τις Δ.Ο.Υ., μαζική διενέργεια συμψηφισμού υπερεισπράξεων με ανοιχτές αρρύθμιστες οφειλές 141.161 φορολογουμένων.

 Ειδικότερα, συμψηφίστηκαν 201.740 υπερεισπράξεις, που αφορούν σε 141.161 Α.Φ.Μ. και σε συμψηφιζόμενο ποσό 8,73 εκατομμύρια ευρώ. Μεταξύ των υπερεισπράξεων αυτών, τις εντυπώσεις κλέβει φορολογούμενος στον οποίο έγινε συμψηφισμός υπερείσπραξης 24.000 ευρώ! Στην συντριπτική τους πλειονότητα, οι υπερεισπράξεις αυτές αφορούν λάθη από την πλευρά των φορολογουμένων κατά την ηλεκτρονική πληρωμή των υποχρεώσεών τους, που είχαν ως συνέπεια να πληρώσουν φόρους περισσότερους από όσους πραγματικά χρωστούσαν!

 Στους ενδιαφερόμενους πολίτες θα αποσταλεί ηλεκτρονικό μήνυμα από τη Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων, ώστε μέσω της εφαρμογής "Προσωποποιημένη Πληροφόρηση" του TAXISnet να ενημερωθούν για το νέο και μειωμένο ποσό της οφειλής τους. Η Γ.Γ.Δ.Ε. θα προχωρήσει το επόμενο διάστημα σε περισσότερες περιπτώσεις συμψηφισμών με κεντρική επεξεργασία.  Στις περιπτώσεις αυτές θα περιληφθούν και συμψηφισμοί επιστροφών φόρου προς φορολογούμενους με οφειλές των ίδιων φορολογουμένων προς το Δημόσιο.

Πηγή; www.dikaiologitika.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου