Τετάρτη 1 Φεβρουαρίου 2017

Τον Άγιο Τρύφωνα γιορτασε η Ιερά Μητρόπολη Καστοριας

Δειτε φωτογραφιες










Στον Ιερό Ναό του Αγίου Τρύφωνος Νέας Λεύκης εορτάστηκε στην Ιερά Μητρόπολη Καστορίας, η ιερά μνήμη του Αγίου Μάρτυρος Τρύφωνος.
Το απόγευμα της παραμονής τελέσθηκε Μέγας Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Καστορίας κ. Σεραφείμ, με τη συμμετοχή Κληρικών της Μητροπόλεως, των Διακόνων, αλλά και την παρουσία πολλών χριστιανών, που κατέκλυσαν τον προσκυνηματικό Ναό του Αγίου Τρύφωνος.
Ανήμερα της εορτής τελέσθηκε ο Όρθρος και Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, ιερουργούντος του Μητροπολίτου κ. Σεραφείμ, συμπαραστατούμενος από Κληρικούς και τους Διακόνους.
Στους λόγους του Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στον Μάρτυρα Άγιο Τρύφωνα και σημείωσε χαρακτηριστικά πως κι εμείς σήμερα θα πρέπει να βάλουμε στο κέντρο της ζωής μας τον Ιησού Χριστό, όπως ακριβώς έπραξαν οι Άγιοι της Εκκλησίας μας και κέρδισαν την αιώνια ζωή, τη Βασιλεία των Ουρανών.
Οι πιστοί, κατά τη διάρκεια των Ιερών Ακολουθιών, είχαν την ευκαιρία να προσκυνήσουν τεμάχιο ιερού λειψάνου του Αγίου Τρύφωνος, καθώς και το χέρι της Αγίας Σοφίας της Κλεισούρας, το οποίο κόμισε στον Ιερό Ναό ο Σεβασμιώτατος κ. Σεραφείμ προς ευλογία και αγιασμό.
Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας ο Σεβασμιώτατος ευλόγησε και αγίασε τα λαχανικά και τα φρούτα, όπως ορίζει η παράδοσή μας, αφού ο Άγιος Τρύφων είναι ο προστάτης των κήπων, των αμπελουργών, των σπαρτών και γενικώς της γεωργικής παραγωγής.
















imkastorias.gr 











Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου