Τετάρτη 1 Φεβρουαρίου 2017

Το Ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου Καστοριας ΚΑΤΑ της τοποθέτησης Σταθμού Διοδίων

Διαβαστε το









Ψ  Η  Φ  Ι  Σ  Μ  Α
Δημοτικού Συμβουλίου Καστοριάς κατά της τοποθέτησης του Σταθμού Διοδίων Αλιάκμονα επί του Κάθετου Άξονα της Εγνατίας Οδού Σιάτιστα – Ιεροπηγή – Κρυσταλλοπηγή“.
Το Δημοτικό Συμβούλιο Καστοριάς με ομόφωνη απόφασή του, κατά τη Συνεδρίαση που πραγματοποίησε στις 25-1-2017, εξέδωσε ψήφισμα κατά της τοποθέτησης του Σταθμού Διοδίων Αλιάκμονα επί του Κάθετου Άξονα της Εγνατίας Οδού Σιάτιστα – Ιεροπηγή – Κρυσταλλοπηγή“.
Μετά από την προκήρυξη διενέργειας διαγωνισμού από την ΕΓΝΑΤΙΑ ΟΔΟ Α.Ε. για το έργο «Κατασκευή Σταθμού Διοδίων Αλιάκμονα επί του Κάθετου Άξονα της Εγνατίας Οδού “Σιάτιστα – Ιεροπηγή – Κρυσταλλοπηγή”, είναι βέβαιο ότι:
Α. Η τοποθέτηση των διοδίων είναι άδικη καθώς θα αποτελέσει ένα ακόμη σοβαρό αντικίνητρο για τον τόπο μας και την τοπική οικονομία, δεδομένου ότι η οικονομική ζωή της Καστοριάς πλήττεται ήδη σε όλους τους τομείς και η παρατεταμένη κρίση έχει ήδη επηρεάσει ένα μεγάλο κομμάτι του τοπικού πληθυσμού.
Β. Η τοποθέτηση των διοδίων θα επιφέρει καταστροφικές συνέπειες στον πρωτογενή, μεταποιητικό και τουριστικό τομέα της ακριτικής μας περιοχής, λόγω αύξησης του κόστους τους.
Γ. Πρέπει να ληφθεί σοβαρά υπόψη ότι η ακριτική περιοχή της Καστοριάς, έχει ανάγκη αναπτυξιακής δράσης και όχι μέτρων, που πλήττουν ανεπανόρθωτα κάθε προοπτική δημιουργίας.
Δ. Σε συνεργασία με την Περιφέρεια – τους Δήμους – τους φορείς και όλη την κοινωνία, θα συμμετάσχει αγωνιστικά στις απαιτούμενες ενέργειες.
Η Κυβέρνηση και οι Συναρμόδιοι Υπουργοί θα πρέπει να επανεξετάσουν το θέμα με τη δέουσα ευαισθησία και αντικειμενικότητα.
Ο  ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ  ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

Γεώργιος  Παπαδόπουλος




kastoria.gov.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου