Δευτέρα 30 Ιανουαρίου 2017

Με επιτυχια πραγματοποιηθηκε η εκδηλωση προς τιμην των εκπαιδευτικων Καστοριας

Δειτε φωτογραφιες










Η καθιερωμένη εκδήλωση της Ιεράς Μητροπόλεως Καστορίας προς τιμήν των εκπαιδευτικών της Επαρχίας πραγματοποιήθηκε εχθές, Κυριακή 29 Ιανουαρίου 2017, επ’ ευκαιρία της εορτής των Τριών Ιεραρχών, των προστατών των Γραμμάτων και της Παιδείας.
Συγκεκριμένα, στον Ιερό Ναό του Αγίου Νικάνορος, τελέσθηκε η Ακολουθία του Εσπερινού, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Καστορίας κ. Σεραφείμ και ακολούθησε ομιλία από τον Ομότιμο Καθηγητή της Θεολογικής Σχολής του Α.Π.Θ. και Πρόεδρο της Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών κ. Αθανάσιο Καραθανάση.
Ο κ. Καθηγητής ανέπτυξε το θέμα «Επίκαιρα μηνύματα των Τριών Ιεραρχών» και μετέφερε στο ακροατήριο τόσο τη ζωή των Αγίων όσο και σημεία από τη διδασκαλία τους, που και σήμερα μπορούν να εφαρμοστούν για μια καλύτερη εκπαίδευση και κοινωνία γενικότερα.
Επίσης, αναφερόμενος στην κοινή πορεία της Εκκλησίας και της Πολιτείας τόνισε ότι μαζί πορεύτηκαν και δεν μπορεί να διαχωριστεί το ένα κομμάτι από το άλλο, συμπληρώνοντας πως ο χριστιανισμός είναι αυτός που κράτησε ανά τους αιώνες ζωντανό τον ελληνισμό.
Στο τέλος, όπως κάθε χρόνο, ο Σεβασμιώτατος τίμησε με την διάκριση της Μητροπόλεως, τον Σταυρό του Αγίου Μηνά, τον Καθηγητή κ. Καραθανάση, για την προσφορά του στα Γράμματα και τη συμβολή του στην καταγραφή της ιστορίας, καθώς και τους εκπαιδευτικούς της Καστοριάς που συνταξιοδοτήθηκαν τη χρονιά αυτή.
Ακολούθησε, η κοπή της Βασιλόπιτας και δεξίωση προς τιμήν των διδασκόντων στα Εκπαιδευτήρια της ακριτικής μας περιοχής.












imkastorias.gr 









Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου