Σάββατο 21 Ιανουαρίου 2017

Πεντε τοξικες συμπεριφορες που πρεπει να εκαταλειψετε για να γινετε πιο ευτυχισμενοι

Διαβαστε ποιες ειναι








Όλοι θέλουν να είναι χαρούμενοι. Για να γίνουμε όμως πιο χαρούμενοι άνθρωποι πρέπει να μάθουμε να αναγνωρίζουμε ποια συναισθήματα μας κάνουν να αισθανόμαστε άσχημα και πως μπορούμε να τα μετατρέψουμε σε θετικά συναισθήματα. 

Δείτε παρακάτω 5 τοξικές συμπεριφορές που σας απομακρύνουν από την ευτυχία. 

1. Τοξικό άγχος 
Το άγχος συνήθως προκαλείται από αισθήματα ανασφάλειας και απειλής. Αυτό το τοξικό συναίσθημα μεγαλώνει στο μυαλό και το σώμα, σας αποθαρρύνει και μπορεί να προκαλέσει ακόμα και κατάθλιψη. Μερικά ακόμα συμπτώματα είναι ο φόβος, η έλλειψη συγκέντρωσης και εμπιστοσύνης και η αϋπνία.
 ΠΩΣ ΝΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΕΤΕ ΤΟ ΤΟΞΙΚΟ ΑΓΧΟΣ; 
Μάθετε να αναγνωρίζετε τις πηγές του άγχους σας Κάντε την φυσική δραστηριότητα μέρος της εβδομαδιαίας ρουτίνας σας Περιβάλλετε τον εαυτό σας με θετικούς ανθρώπους.

2. Τοξικός θυμός 
Σε ορισμένες περιπτώσεις ένα καλά διαχειρίσιμο αίσθημα θυμού μπορεί να σας βοηθήσει να ξεπεράσετε κάποιες δυσκολίες. Μερικές φορές βοηθάει στο να είστε σε εγρήγορση και συγκεντρωμένοι, αλλά ο θυμός γίνεται πραγματικό πρόβλημα όταν μετατρέπεται σε βία.
 ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΩ ΜΕ ΤΟΝ ΤΟΞΙΚΟ ΘΥΜΟ; 
Αναγνωρίστε τον θυμό σας και υιοθετήστε τους δικούς σας τρόπους για να τον αντιμετωπίσετε Να θυμάστε πάντα, ότι ο καλύτερος τρόπος για να χειριστείτε τον θυμό είναι μέσω της σοφίας και της κοινής λογικής. Πρέπει να αποφασίσετε τι είδους μήνυμα στέλνετε
στους γυρω σας.

3.Τοξικές ενοχές 
Είναι σημαντικό να μπορείτε να διακρίνετε τις πραγματικές ενοχές (για παράδειγμα, όταν υπάρχει εσκεμμένη παραβίαση του νόμου) και τις τοξικές ενοχές ( το αίσθημα ενοχής που προέρχεται από συναισθηματικά αίτια). 
ΠΩΣ ΝΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΕΤΕ ΤΙΣ ΤΟΞΙΚΕΣ ΕΝΟΧΕΣ; 
Αν έχετε κάνει λάθος, ζητήστε συγγνώμη και προχωρήστε. Όταν αισθάνεστε άσχημα και ζητάτε για συγχώρεση σημαίνει, ότι αναλαμβάνετε την ευθύνη των πράξεων σας. Με αυτόν τον τρόπο θα μάθετε και δεν θα κάνετε ξανά το ίδιο λάθος.

4.Τοξική άρνηση 
Η άρνηση μπορεί να σας επηρεάσει αρνητικά στην αντιμετώπιση των προκλήσεων. Παράγει βαθύ πόνο και δημιουργεί δυσκολίες στο να αποδεχτείτε τον εαυτό σας όπως είναι. Το μόνο που κάνει είναι να σας δηλητηριάζει. 
ΠΩΣ ΝΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΕΤΕ ΤΗΝ ΑΡΝΗΣΗ; 
Μάθετε να αγαπάτε τον εαυτό σας και να θυμάστε πάντα ότι είστε απόλυτα μοναδικοί και ξεχωριστοί. 

5.Τοξική ζήλεια 
Η ζήλεια είναι συνδεδεμένη με τον φόβο της απώλειας. Παρόλο που είναι καλό να νοιαζόμαστε για τους αγαπημένους και να νιώθουμε λίγη ζήλεια καμιά φορά, το συναίσθημα γίνεται τοξικό όταν περιλαμβάνει απειλές, έλεγχο και απαγορεύσεις. 
ΠΩΣ ΝΑ ΞΕΠΕΡΑΣΕΤΕ ΤΗΝ ΖΗΛΕΙΑ; 
Εφαρμόστε ένα απλό κανόνα έλξης και σεβασμού: οτιδήποτε σέβεστε θα έρθει πιο κοντά σας και ό,τι δεν σέβεστε θα φύγει μακριά σας.


tilestwra.com



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου