Δευτέρα 26 Δεκεμβρίου 2016

Χριστούγεννα στην αρχόντισσα Καστορια

Δειτε φωτογραφιες & βιντεο απο τη Θεια Λειτουργια








Η πανηγυρική Θεία Λειτουργία των Χριστουγέννων τελέσθηκε στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Καστοριάς, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Καστορίας κ. Σεραφείμ.
Οι καμπάνες του Καθεδρικού Ναού ήχησαν στις 5 το πρωί και πολλοί Καστοριανοί έφτασαν στην Εκκλησία για να δούνε που γεννήθηκε ο Χριστός και μαζί με τους αγγέλους να ψάλλουν «Δόξα εν υψίστοις Τον σήμερον εν σπηλαίω τεχθέντα εκ της Παρθένου και Θεοτόκου..».
Στη Θεία Λειτουργία συμμετείχαν ο Πρωτοσύγκελλος της Μητροπόλεως Αρχιμ. Αθανάσιος Γιαννουσάς, οι Εφημέριοι του Ναού Αρχιμ. Στέφανος Σχοινάς και Πρωτ. Φώτιος Λεβέντης και οι Διάκονοι π. Ιάκωβος και π. Αγαθόνικος, ενώ λαμπρότατα οι Ιεροψάλτες απέδωσαν του ύμνους της Ορθοδόξου Εκκλησίας μας.
Στη διάρκεια του Κοινωνικού ο Πρωτοσύγκελλος π. Αθανάσιος ανέγνωσε την εγκύκλιο του Σεβασμιωτάτου κ. Σεραφείμ επί τη εορτή της Γεννήσεως του Χριστού, όπου μεταξύ άλλων μεταφέρει κάποια ερωτήματα όπως :
Πως να μιλήσουμε σήμερα για την παρουσία του Θεού στη δική μας πτωχεία και ασθένεια, όταν ο άνθρωπος της καταναλωτικής κοινωνίας έχασε την αίσθηση της παρουσίας του Θεού;
Με ποιό τρόπο να προσκαλέσουμε το σύγχρονο άνθρωπο να προσκυνήσει τον ενανθρωπήσαντα Θεό, που ως Βρέφος για τη δική μας σωτηρία βρίσκεται στο ταπεινό και άσημο σπήλαιο της Βηθλεέμ, όταν καθημερινά βρίσκεται αντιμέτωπος με την προσκύνηση των ειδώλων της εποχής μας;
Πως να αναφερθούμε στην ταπείνωση του Θεού, όταν μας διακατέχει όλους ο κορεσμός των ανέσεων και της αυτάρκειας;
Πως να εντρυφήσουμε στο ύψιστο αγαθό της θεώσεως που μας χάρισε ο Θεός με την ενανθρώπησή Του, όταν γύρω μας βασιλεύει η αναισθησία και η απανθρωπιά;
Και καταλήγει ευχόμενος ο νέος Αδάμ, ο Σωτήρας Χριστός, να γεμίσει με την παρουσία Του το χώρο της ψυχής μας, της κοινωνίας και ολόκληρης της ανθρωπότητος και να υψώσει τις ψυχές μας στο αιώνιο κατάλυμα του Ουρανού.



Δειτε φωτογραφιες:












imkastoria.gr









Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου