Τρίτη 20 Δεκεμβρίου 2016

Λήψη μέτρων ρύθμισης κυκλοφορίας κατά τη διεξαγωγή των “Ραγκουτσαριών 2017” στην Καστορια

Διαβαστε την αποφαση του Δημοτικου Συμβουλιου











Το Δημοτικό Συμβούλιο Καστοριάς στις 12 Δεκεμβρίου 2016 έλαβε ομόφωνα την 453/16 κανονιστική απόφασή του με θέμα: «Έκδοση κανονιστικής απόφασης για λήψη μέτρων ρύθμισης κυκλοφορίας κατά τη διεξαγωγή των Ραγκουτσαριών 6-7-8/1/2017» η οποία έχει ως εξής :
………………………………………………….…………………………………………………………
Α π ο φ α σ ί ζ ε ι     ο μ ό φ ω ν α
Εκδίδει Κανονιστική Απόφαση για την εφαρμογή κυκλοφοριακών ρυθμίσεων κατά τη διάρκεια των εκδηλώσεων «Ραγκουτσάρια 2017», που θα λάβουν χώρα στη Δημοτική Κοινότητα Καστοριάς, ως εξής:
     Α) Στις 6 & 7 Ιανουαρίου 2017 :
Από την πλατεία Δαβάκη έως την πλατεία Ομονοίας – Απαγορεύεται η κυκλοφορία και η στάθμευση των οχημάτων επί της οδού Μητροπόλεως, από τη συμβολή της με την οδό Διοικητηρίου έως και τη συμβολή της με την οδό Βαλαλά (πλατεία Ομονοίας), από τις 17:00 έως το πέρας των εκδηλώσεων, πλην νοσοκομειακών και οχημάτων έκτακτης ανάγκης.
Η κίνηση των οχημάτων στην περιοχή θα γίνεται διαμέσου του κυκλικού κόμβου της πλατείας Δαβάκη από τις οδούς 3ης Σεπτεμβρίου και Κολοκοτρώνη προς Α. Κομνηνού και Ιουστινιανού.
    Β) Στις 8 Ιανουαρίου 2017 ( ημέρα της παρέλασης ) :
Από την πλατεία Μακεδονομάχων (συγκέντρωση καρναβαλιστών) έως και την πλατεία Ομονοίας (πέρας εκδήλωσης) – Απαγορεύεται η κυκλοφορία και η στάθμευση οχημάτων επί των οδών Ιουστινιανού και Μητροπόλεως από τις 14:00 έως το πέρας της εκδήλωσης, πλην νοσοκομειακών και οχημάτων έκτακτης ανάγκης.

Επιπλέον, απαγορεύεται η κυκλοφορία στις οδούς, που συμβάλουν με τις οδούς Ιουστινιανού και Μητροπόλεως, ήτοι: Ορεστείων, Α. Κομνηνού, Κολοκοτρώνη, 3ης Σεπτεμβρίου και Βαλαλά καθώς και στην οδό Ρ. Φεραίου που οδηγεί   στην Πλατεία Αφ. Εμμανουήλ (περιοχή Ντολτσό)
Επίσης κατά το ίδιο χρονικό διάστημα η οδός  Θωμαΐδος – Λιμπανίας – Μάνου καθορίζεται ως διπλής κατεύθυνσης κυκλοφορίας οχημάτων και απαγορεύεται η στάθμευση.
Όσον αφορά στην έξοδο από την πόλη από την περιοχή της Χλόης – Φουντουκλή, θα γίνει παράκαμψη της οδού Ορεστείων, μέσω Καλλιθέας προς σηματοδότη Γράμμου – Μ. Αλεξάνδρου.
Όπου απαιτούνται απαγορεύσεις/παρακάμψεις κυκλοφορίας, θα τοποθετηθούν κάγκελα ασφαλείας, πλαστικά στηθαία ή πλαστικοί κώνοι, θα γίνει τοποθέτηση πινακίδας υποχρεωτικής πορείας προς τη νέα κατεύθυνση και θα υπάρχει  σημαιοφόρος για την έγκαιρη προειδοποίηση των οδηγών επειδή τα συγκεκριμένα σημεία θα φορτιστούν κυκλοφοριακά.


Ο Πρόεδρος
του Δημοτικού Συμβουλίου Καστοριάς

Γεώργιος  Παπαδόπουλος

kastoria.gov.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου